• Stigao je Suzuki Celerio

  • 27 Listopad 2015

  Prvi dojam: iako najmanji Suzukijev model, Celerio uopće nije mali! Dužina 3,6; širina 1,6; visina 1,56 i međuosovinski razmak od 2,425 metara sugeriraju kako je riječ o automobilu kojega se najlakše opisuje sintagmom “mali div”.

  Celerio ima pet vrata, može primiti pet odraslih putnika, nudi prtljažnik od 250 litara (preklapanjem stražnjih sjedala dobije se čak 1053 litre) i podignut je od tla čak 16,5 centimetara. Praktičan gradski automobil, spreman za visoke rubnike i gužve na parkiralištima.

  Dolazi s respektabilnom sigurnosnom opremom – ESP, ABS, pomoć kod kočenja, pomoć kod kretanja na uzbrdici, čak 6 zračnih jastuka i drugi dodaci koji utječu na komfor vozača. Motor je jednolitreni benzinac, tri cilindra, 12 ventila i 68 KS, vrlo temperamentan. Troši 3,6 litara na 100 km kombinirane vožnje (prema tvorničkoj deklaraciji), odnosno 4,1 litru u gradskoj vožnji.

  Unutrašnjojst je vrlo prostrana. Vozač sjedi visoko i ima optimalan nadzor nad kokpitom i uvjetima u prometu. Po želji je moguće naručiti imodel s automatskim mjenjačem.

   

  Konceptom, motorizacijom, opremljenošću, kapacitetom i sigurnosnim sustavima ugrađenim u “entry level” model Suzuki Celerio je pomaknuo očekivanja od malih kompaktnih gradskih automobila. Uostalom, kao što je to i red kod proizvođača koji ima tako veliko iskustvo s malim kraljevima gradskih gužvi i parkirališta. Čista petica.