Jimny

Nekim mjestima na ovome svijetu samo Suzuki Jimny može prići

Nadilaženje blatnih bara, manevriranje kroz gustu šumu, osvajanje masivnog kamenja s ovako malim off-road vozilom koje zna sto je prava čvrstoća.   Vječni izbor onih koji dijele isti duh. Suzuki Jimny – neprestano oblikuje nove fronte.
*Prikazana vozila i sadržaj su Europskih specifikacija. Izgled, boja te oprema vozila razlikuje se ovisno o tržištu i klasi.

 

Eksterijer

Spreman osvojiti svijet

Stvoren za borbu s najtežim površinama i vremenom, Suzuki Jimny prolazi gdje se ostala vozila boje stupiti. Prihvatite izazove prirode. Oslobodite svoj avanturski duh i spremite se za istraživanje.

LED prednja svjetla s brisačima

S ponosom na svoje porijeklo, Jimny je poznat po okruglim prednjim svjetlima. Brisači su uobičajeni za LED prednja svjetla te omogućavaju bezbrižnu vožnju kroz blato, prljavštinu ili snijeg.

Optimizirani branici

Sve je spremno za avanturu, uključujući zaobljene rubove branika za sigurno penjanje preko prepreka. Oblikovani crni materijal branika štiti automobil od udaraca kamenčića i ogrebotina.

Praktična odvodnja

Prepusti se vožnji s Jimnyjem u svim vremenskim uvjetima. Odvodnja ti omogućava čuvanje suhe glave i veselog raspoloženja pri ulasku i izlasku iz automobila tako što sprječava kapanje vode s krova.

Dizajn prethodnika

Mnogo elemenata dizajna preuzeto je s prethodnih legendarnih modela Jimnyja, kreirajući njegov poznati izgled.
Jednostavna okrugla prednja svjetla i zasebni žmigavci
Horizontalni dizajn nalik na proreze
Prednja maska s vertikalnim perforacijama, poklopac motora u obliku školjke
Kombinacija stražnjih svjetala pridodana stražnjem braniku

360 pregled

Interijer

Ostanite fokusirani na bitne stvari

Kada ste u Jimnyju, malo toga će odvući vašu pažnju s vožnje. Njegov crni interijer je skroman, no privlačan, a kontrole su dizajnirane kako bi im se lako pristupilo i upravljalo, čak i s rukavicama.

Realistički dizajn

Uživajte u čistoj jednostavnosti, izravnosti i senzibilnosti.   Boje su minimalne. Svaki detalj je pažljivo promišljen te privlačno izrađen kako bi odgovarao ozbiljnoj vožnji.

Spremite svu svoju opremu

Bilo da prolazite kroz modernu džunglu ili istražujete nove puteve, Suzuki Jimny vam nudi obilan i praktičan prostor za spremanje svega što vam je potrebno.

Performanse

Oslonite se na snažnu autentičnost

Beskompromisne značajke Jimnyja čine ga ozbiljnim strojem za off-road vožnje. Ljevičasta šasija, kruta osovina s tri kraka i opružnim oprugama i 4WD pogon s niskim stupnjem prijenosa. Opremljen s 1.5 litrenim motorom, vodi vas gdje god želite ići, s agilnošću i snažnim okretnim momentom kada vam najviše zatreba.

Ljevičasta čvrsta šasija

Od prve generacije, Suzuki Jimny je uvijek sadržavao ljevičasti okvir koji omogućava čvrsto postolje i ozbiljne performanse.

Kruta osovina s tri kraka i opružnim oprugama

Nemojte pristajati na ništa manje od široke čvrste osovine na prednjoj i stražnjoj strani vozila. Ona pomaže osigurati čvrsto prianjanje na različitim površinama. Kada neka prepreka podigne jedan kotač, ova osovina pritisne drugi kotač kako bi povećala prianjanje gume u težim uvjetima.

4WD sustav s niskim stupnjem prijenosa

Na vašu naredbu, Suzuki Jimny se prilagođava svakoj situaciji. Postavite prijenos u 4L način kada prolazak postane težak kako bi ostvarili maksimalan okretni moment i trenje. Dopustite da ALLGRIP PRO zadovolji vaš avanturistički duh sa svojim majstorstvom na cesti i izvan nje.

1.5 litreni motor

Ovaj snažni 1.5 litreni motor stvara snažan okretni moment kroz široki spektar okretaja u minuti radi boljih off-road performansi. Malen i lagan, on također doprinosi niskoj potrošnji goriva.

Široki kutovi

Testirajte granice istraživanja sa širokim kutom pokretanja, kutom prilaska, kutom prelaska preko prelomljene prepreke te prostorom između zemlje i vozila. Zahvaljujući tome, duboke staze, oštri rubovi i prepreke vam neće predstavljati nikakve probleme pri vožnji.

Kontrola proklizavanja s kočnim sustavom LSD

Ako dva dijagonalno udaljena kotača slabije prianjaju na skliskim podlogama tijekom vožnje, ovaj sustav automatski aktivira kočnicu na tim kotačima te rasporedi okretni moment na preostala dva kotača. Ovo omogućava vozilu da izbjegne proklizavanje.

Kontrola kretanja uzbrdo

Jednostavno se krećite vozilom uzbrdo ili prema naprijed po strmim stazama. Čak i po neravnomjernim grbavim putevima, uz kontrolu kretanja uzbrdo, nećete se pomicati unazad te se, umjesto toga, možete fokusirati na ubrzanje.

Kontrola kretanja nizbrdo

Pri nespretnim spuštanjima pritisnite gumb te će ovaj sustav automatski aktivirati kočnice i održavati brzinu kako bi se vi mogli fokusirati na usmjeravanje vozila.

Sigurnost

Zaštitite sebe i ostale

Sigurnost je jednako bitna na napornim i opasnim putovanjima te laganim vožnjama kroz grad. Zahvaljujući Suzukijevoj Sigurnosnoj Podršci možete voziti mirne glave.

*Suzuki Sigurnosna Podrška je sigurnosna preventivna tehnologija koja pomaže vozaču izbjeći nesreće te mu omogućava mirnu svakodnevnu vožnju.

DSBS

Pri kretanju, Suzuki Jimny koristi dva senzora, monokularnu kameru i laserski senzor, kako bi prepoznao je li mogući prednji sudar s vozilom ili pješakom. Nakon uočavanja potencijalnog rizika sudara, vozilo može postupiti na sljedeća tri načina:

  1. Obavještava vozača putem zvučnih i vizualnih upozorenja
  2. Aktivira Pomoć pri kočenju kako bi pojačao silu kočenja ukoliko je rizik velik, a vozač panično koči
  3. Aktivira Automatsku kočnicu ako se rizik od sudara povećava i dalje

 

Pomoćnik kontrole dugih svjetala

Uživajte u sigurnijoj i smirenijoj noćnoj vožnji s sustavom koji automatski mijenja postavke svjetala između dugih i kratkih, ovisno o okolini i drugim vozilima*.

*pri brzini od 40 km/h ili većoj te kada je uključena Auto postavka za prednja svjetla

Nakon uočavanja nadolazećeg vozila
Automatska promjena na kratka svjetla

Kada nema vozila u blizini
Automatska promjena na duga svjetla

Upozorenje pri krivudanju

Nakon napornog dana dobro dođe imati potporu od drugih. Ukoliko vozilo počne krivudati zbog umora vozača ili slično, sustav izdaje zvučna i vizualna upozorenja za vozača.

Upozorenje kod izlaska iz voznog traka

Suzuki Jimny vam pomaže držati ritam. Ukoliko nenamjerno napustite svoju traku u vožnji pri visokoj brzini, dobiti ćete vizualno (na zaslonu i putem indikatora) te taktilno (vibrirajući volan) upozorenje kako bi se vratili sigurnoj vožnji.

Prepoznavanje prometnih znakova

Ostanite mirni i obazrivi. Kada sustav prepozna prometni znak poput onoga za ograničenje brzine, prikaže ga na instrument ploči kako bi vozač lakše zapamtio koji znak je prošao.

Bilješka: Monokularna kamera i laserski senzor imaju granice mogućnosti uočavanja opasnosti i kontroliranja vozila. Molimo vas da se ne oslanjate na sustav, već uvijek vozite oprezno. Svaka funkcija ovisi o brzini kretanja i uvjetima vožnje.